Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (پنجشنبه ۳۱ خرداد) در نشست شورای عالی استان ها سخنرانی کرد با تاکید بر عدم نگاه منفی به کار شوراها اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی به شوراها کم توجهی نمی شود، چنانچه شورای عالی استان ها امتداد نظام قانونگذاری مجلس بوده و نقش شما در استان ها مثل مجلس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: امروز نیاز داریم با توجه به شرایط کشور واقع بینانه و امیدوارانه عمل کنیم که بر این اساس، طبق قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری مسائل شورا همواره مورد توجه بوده است.

 لاریجانی در ادامه با بیان اینکه مسائل شوراها در قانون اساسی به صورت مجموعه ای بوده و تفاسیر از آن متفاوت است اظهار داشت: درباره حدود اختیارات شوراها در شهرها پیش از هر اقدامی باید با شورای نگهبان صحبت شود چرا که یش از این، این موضوع مطرح شد و شورا آن را رد کرد لذا نباید کار بیهوده انجام دهیم و باید در چارچوب قانون اساسی اقدام کنیم چرا که مفسر قانون اساسی شورای نگهبان است با این حال می توان با گفتگو تغییراتی صورت داد که مجلس از آن حمایت می کند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با تاکید بر اینکه هر چه سیطره مدیریت را پهن کرده و دیوان سالاری را در کشور کاهش داد به نفع کشور بوده که البته نیاز به گفتگو دارد عنوان کرد: کسی قصد ندارد جایگاه شورا را کاهش دهد و این تلقی غلط نباید روی کار شما تاثیر بگذارد.

وی در ادامه درباره درخواست اعضای شورای عالی استان ها جهت تخصیص ساختمانی به آنها برای استقرار ابراز داشت:آقای افشانی و هاشمی شهردار و رئیس شورای شهر تهران در جلسه هستند و می توانند با بررسی ساختمانی را به شورای عالی اختصاص دهند.

لاریجانی در ادامه درباره لوایح و طرح هایی که مربوط به شورای عالی استان ها است گفت: شما می توانید در رابطه با موضوعات مربوط به خود در کمیسیون های مجلس حضور داشته باشید ونظرات خود را ارائه کنید و مجلس می تواند سازوکار آن را تعیین کند تا کمیسیون ها در مواقع ضروری از رئیس شورای عالی استان ها دعوت کنند تا در جلسه حضور یافته و کمیسیون ها نیز دید گسترده تری پیدا کنند.

ضرورت ایجاد منابع پایدار برای شهرداری ها

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره برخی طرح ها و لوایح مربوط به شورای عالی استان ها که از گذشته در مجلس مسکوت مانده است، عنوان کرد: رسم بر این است در هر دوره جدید مجلس، دولت برای بررسی مجدد طرح ها و لوایح گذشته خود مجددا به مجلس نامه می زند از این رو شما می توانید اولویت های خود را مشخص کنید تا بررسی ها آغاز شود.

دکتر لاریجانی در ادامه با تاکید بر اینکه معتقدیم باید منابع پایدار برای شهرداری ها ایجاد شود، ابراز داشت: ایجاد منابع پایدار جدید باید ساختار داشته باشد که فعلا با شیطنت های آمریکایی ها اوضاع پایداری نداریم؛ اما اصل موضوع مورد قبول بوده و باید پیگیری شود.

جبران کسری بودجه از طریق اوراق مشارکت در آینده دولت را زمین‌گیر می کند

وی افزود: هنوز بحث لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس تمام نشده که شورای عالی استان ها نیز می تواند پیشنهادات خود را در این زمینه ظرف سه هفته آتی به مجلس اعلام کند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه در خصوص کمبود بودجه برای شورای عالی استان ها و درخواست آنها برای تخصیص اعتبار، عنوان کرد: برخی مسائل در قوانین برنامه و بودجه مصوب شده است که البته امکان تغییر مصوبات حین اجرا سخت بوده و ساده نیست به خصوص با گرفتاری هایی که درنظام بودجه کشور وجود دارد.

لاریجانی در ادامه با اشاره به ساختار بیمارگونه وضعیت بودجه کشور که باعث شده حجم بودجه عمومی نسبت به طرح عمرانی زیاد باشد، اظهار کرد: بخش دیوانی کشور به خاطر کمبودها و کسری های سال های گذشته فربه شده که از طریق فروش و واگذاری شرکت ها برخی از این کسری ها جبران شد؛ اما این منابع نیز به اتمام رسید از این رو به اوراق مشارکت روی آورده است که روش معقولی نیست چرا که در آینده دولت را زمین گیر می کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر ضرورت کاهش اتکای صندوق های بازنشستگی به بودجه کشور تصریح کرد: باید سرمایه گذاری جدی صورت گیرد تا وابستگی سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و کارکنان رسمی کشور ظرف دو تا چهار سال به بودجه قطع شود که در این زمینه با دولت همکاری خواهیم کرد.

نوآوری در خلق اعتبارات باعث کاهش وابستگی به بودجه کشور می شود

لاریجانی در ادامه نوآوری در خلق اعتبارات را یکی از راهکارهای کاهش وابستگی به بودجه کشور دانست و افزود: اداره کشور باید با ابتکارات نو انجام شود از این رو اگر استعداد، تخصص و تجربه دارید برای کاهش اتصال به بودجه عمومی کشور ابتکارات نو تعیین کنید.

وی همچنین با اشاره به این مطلب که ساختار دیوانی کوچک باعث کاهش بودجه جاری و کار عمرانی بیشتر می شود، ابراز داشت: با توجه به شرایط کنونی به خصوص برای شهرداری ها که پروژه های نیمه کاره دارند سهمی از اوراق در بودجه ۹۵ در نظر گرفته شد که البته اگر پروژه های روشن و شفاف و ثروت زا داشته باشید، می توان از اوراق بیشتری استفاده کرد این در حالی است که استفاده از اوراق برای هزینه های جاری بسیار غلط است.

زمینه استفاده از فاینانس برای انجام پروژه های کشور فراهم است

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر سرمایه گذاری برای پروژه های ثروت زا گفت: باید تا جایی که امکان دارد از فاینانس استفاده شود چنانچه با مراوداتی که با کشورهای اروپایی و آسیایی داریم می توانیم حداکثر استفاده را از این مورد داشته باشیم به خصوص در حوزه گردشگری که مجلس نیز این پروژه ها حمایت می کند و استفاده از فاینانس نیز باعث می شود به کشور فشار چندانی وارد نشود.

لاریجانی ادامه داد: ارتباطات مردمی شورا باید قوی نگه داشته شود و به صورت طبیبانه با مسائل برخورد شود ضمن اینکه صرف ابراز درد، مشکلی  حل نمی شود بلکه باید راهکار ارائه شود که بر همین اساس توصیه روز گذشته رهبر معظم انقلاب برای مجلس، برای شما نیزصدق می کند و برای اداره کل کشور کلیدی است.

توسعه صنعت ساختمان نیازمند تغییر عملکرد بانک ها و شهرداری ها است

لاریجانی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری برای اولویت های اقتصادی و سمت گیری به سمت مستضعفان عنوان کرد: در شورای هماهنگی قوا مقرر شد اختیارات متمرکز به استان ها بدهیم که دولت باید این موضوع را پیگیری کند و شما نیز در چارچوب کار به آن توجه کنید که البته اقدامات مورد نظر نیاز به نظام مندی دارد که لازم است چارچوبی برای آن تدوین شود.

وی در ادامه پیرامون توسعه صنعت ساختمان و اهمیت آن عنوان کرد: در دولت های گذشته و دولت جدید نسبت به این موضوع متفاوت عمل شد؛ اما در حال حاضر زمینه تحرک بیشتر شده است که بانک ها باید در این زمینه تغییر عملکرد دهند و البته بخشی نیز به شهرداری ها مربوط است.

شورای عالی استان ها دوره های آشنایی با قوانین برای شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار کند

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: در ابتدای پروژه ساخت بنا نباید منابع زیادی از مردم گرفته شود تا کار راکد بماند و می توان در دراز مدت از آنها تحت عنوان عوارض ساختمان یا سودهای دیگر استفاده کرد تا در ابتدای کار مردم درگیر پرداخت منابع نباشند.

وی در ادامه یکی از آسیب های شوراهای اسلامی شهر و روستا را عدم آشنایی کافی با قوانین دانست و خاطرنشان کرد: اگر تسلط به قوانین وجود نداشته باشد امورات به درستی انجام نمی شود لذا توصیه می کنیم شورای عالی استان ها چتر حمایتی خود را در چارچوب قوانین پهن کرده و دوره ها و کلاس های آموزشی برای آشنایی اعضای شوراهای شهر و روستا برگزار کند.

لاریجانی همچنین با تاکید بر ضرورت رسیدگی به شکایات مردمی از شهرداری ها عنوان کرد: برخی شکایات طبیعی است و برخی از آنها مربوط به رفتارها است لذا شورای عالی استان ها که مرجع بالاتر شهرداری ها است باید جایی را مشخص کند تا مردم به آن شکایت کنند و به خاطر شکایات خود به قوه قضائیه در دادگستری ها مراجعه نکنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: شورای عالی استان ها می تواند تدبیر کند تا مشکلات در داخل حل شود و نظام هایی برقرار کند تا نگرانی های مردمی کاهش یافته و به مقبولیت شوراها نزد مردم کمک کند.

وی در ادامه به توصیه سال های گذشته رهبر معظم  انقلاب درباره نظارت بر مجلس اشاره کرد و یادآور شد: ایشان فرمودند مجلس در راس امور است و باید خود آنها بر خودشان نظارت کنند و نظارت بر مجلس را نمی توان به عهده نهاد دیگری گذاشت که بر این اساس در مجلس قانونی گذاشتیم و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ایجاد کردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: شما نیز در شورای عالی استان ها می توانید چنین ساختاری را در درون شورا برای نظارت بر رفتار اعضا ایجاد کنید تا دخالت دیگران بر کار شما از بین برود و از افراد شورا صیانت شود.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۹۱۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بالا موجب انتخاب اصلح می‌شود/ آئین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرحله دوم انتخابات مجلس بر ضرورت افزایش مشارکت مردم به منظور انتخابی دقیق‌تر تاکید کرد و گفت: غیبت نمایندگان فعلی در برخی جلسات مجلس بداخلاقی سیاسی است و برای جلوگیری از ادامه چنین مواردی باید آئین‌نامه داخلی مجلس اصلاح شود.

اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای این مرحله از انتخابات مجلس در شهرستان‌ها تا حدودی کار تبلیغاتی بیشتری نسبت به تهران انجام شده است.

وی با اشاره به کثرت تبلیغات نامزدها در فضای مجازی نسبت به فضای حقیقی افزود: به نظر می‌رسد تبلیغات علنی بیشتر مورد نظر مردم است؛ با این حال مشارکت مردم در انتخابات ممکن است مانند مرحله اول نباشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسلماً مرحله دوم انتخابات گرمای مرحله اول را ندارد با این حال مردم هر چه بیشتر حساسیت نشان دهند و حضور بیشتری در عرصه انتخابات پیدا کنند، دقت در انتخاب فرد اصلح بیشتر می‌شود و حضور بیشتر انتخاب را رقابتی‌تر و دقیق‌تر خواهد کرد که امیدواریم روز جمعه شاهد حضور پرشور رأی دهندگان در پای صندوق‌ها باشیم.

وی در خصوص تفاوت این مرحله با مرحله قبل انتخابات تاکید کرد: طبق قانون و مصوبه مجلس و شورای نگهبان و وزارت کشور در مرحله اول هر نماینده‌ای که بتواند ۲۰ درصد به اضافه یک رأی بیشتر بیاورد به مجلس راه پیدا خواهد کرد اما در مرحله دوم رقابت آسان‌تر است چرا که هر کس به ترتیب بالاترین رأی را بیاورد انتخاب خواهد شد.

کوثری در خصوص غیبت برخی از نمایندگان فعلی در جلسات مجلس ابراز کرد: اینکه نماینده‌ای به دلیل رأی نیاوردن در جلسات مجلس حاضر نشود، بداخلاقی سیاسی است چون ما تا آخرین لحظه باید به تعهد خود در قبال مردمی که به ما اطمینان کرده و رأی داده‌اند، عمل کنیم و در صحنه حضور داشته باشیم و از طرفی باید بدانیم که حقوق دریافتی ما در قبال کاری است که باید برای خدمت به مردم انجام دهیم.

وی رأی مردم را امانتی دانست که نمایندگان باید در حفظ و امانت داری آن بکوشند و شکرانه آن را با عمل و خدمت خود به جا بیاورند و در ادامه خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بروز دوباره چنین بداخلاقی‌هایی در مجلس آینده باید آئین نامه داخلی مجلس را اصلاح کنیم تا هر کس بداند تا آخرین لحظه در مجلس باید وظیفه خود را انجام دهد و حضوری فعال داشته باشد.

کد خبر 751294

دیگر خبرها

  • آمارهایی که با واقعیت اقتصادی جور در نمی‌آید | منشا اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه کجاست؟
  • دعوت جبهه پایداری به مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس
  • مشارکت بالا موجب انتخاب اصلح می‌شود/ آئین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود
  • آمارهای رئیسی با واقعیت های اقتصادی کشور نمی خواند /اتفاقات عجیب و غریبی در بودجه افتاده /افزایش فهرست اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری
  • ملایر چشم انتظار دور دوم انتخابات مجلس/ مشارکت چشمگیری در راه است
  • مشارکت حداکثری در انتخابات مورد تاکید امامین انقلاب است
  • مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • مشارکت پرشور در مرحله دوم انتخابات لازمه انتخاب نماینده اصلح است
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!